| |     Русский | english  
Naslovna
Упутство министра здравља Републике Србије о начину примене ограничења уласка у Републику Србију

Упутство министра здравља Републике Србије о начину примене ограничења уласка у Републику Србију, лицима која долазе из држава захваћених епидемијом заразне болести Covid – 19 (текст у наставку), а на основу којег је домаћим и страним држављанима омогућен улазак у Републику Србију из пословних разлога без PCR теста, под условом да исти ураде у року од 24 часа од часа преласка државне границе.

На основу Упутства, које ступа на снагу 21. јануара, привредници који намеравају да посете Србију из пословних разлога, мораће претходно о овој својој намери да обавесте Привредну комору Србије, која ће обавестити Управу граничне полиције.

Долазак је потребно да буде најављен 48 сати пре дана уласка у Србију слањем меморандума (потписан, оверен и заведен) на мејл: inocovid19@pks.rs

На меморандуму je потребно да буду наведени следећи подаци:

a) Име и презиме особе/особа које долазе у Републику Србију

b) Број пасоша и назив земље у којој је издата путна исправа

c) Пословни разлог доласка у Републику Србију

d) Датум уласка у Србију и назив граничног прелаза

e) Број лета / регистарска ознака возила

f) Адреса боравка у Републици Србији, трајање боравка (од-до), контакт телефон особе и е-маил.

Коначан текст Упутства:

На основу члана 2. став 1. тачка 11а) и члана 53. став 1. тачка 5) Закона о заштити становништва од заразних болести („Службени гласник РС”, бр. 15/16, 68/20 и 136/20), члана 15. став 4. Закона о државној управи („Службени гласник РС”, бр. 79/05, 101/07, 95/10, 99/14, 30/18 – др. закон и 47/18) и члана 4. став 4. Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19 („Службени гласник РС”, број 151/20, 152/20, 153/20, 156/20, 158/20 и 1/21), на предлог Института за јавно здравље Србије „др Милан Јовановић Батут”,

 

Министар здравља доноси

УПУТСТВО

о допуни Упутства о начину примене ограничења уласка у Републику Србију лицима која долазе из држава захваћених епидемијом заразне болести COVID-19

1. У Упуству о начину примене ограничења уласка у Републику Србију лицима која долазе из држава захваћених епидемијом заразне болести COVID-19 („Службени гласник РС”, бр. 151/20, 158/20 и 2/21) после тачке 3. додаје се нова тачка 3а која гласи:

„3а Домаћим и страним држављанима који улазе у Републику Србију због пословних разлога, уз претходно обавештавање Привредне коморе Србије, дозвољен је улазак у Републику Србију под условом да у року од 24 часа од часа преласка државне границе доставе Привредној комори Србије негативан RT-PCR тест или антиген тест на присуство вируса SARS-CoV-2, издат од стране референтне лабораторије Републике Србије.

Привредна комора Србије ће најаву преласка државне границе лица из става 1. ове тачке без одлагања доставити Министарству унутрашњих послова – Управи граничне полиције, а најкасније 24 сатa пре очекиваног преласка државне границе.

Уколико лице из става 1. ове тачке не достави негативан RT-PCR тест или антиген тест на присуство вируса SARS-CoV-2 у року од 24 часа од часа преласка државне границе или уколико тест буде позитиван на присуство вируса SARS-CoV-2, Привредна комора Србије о томе без одлагања обавештава територијално надлежан завод за јавно здравље.”

2. Ово упутство ступа на снагу даном објављивања у „Службеном гласнику Републике Србије.”

Број: 110-00-0021/2021-01

У Београду, 20. јануара 2021. године

Министар,

др Златибор Лончар


Verzija za štampu
Konzularne usluge
УЛАЗАК У СРБИЈУ - ВИЗЕ
Боравак странаца у Р. Казахстан
Путовање малолетних лица преко државне границе Р. Србије
Конзуларне таксе - инстукције о уплати на рачун
Инструкције за уплату таксе преко рачуна банке
Укидају се мере за улазак грађана Србије и страних држављана у земљу
Procedura ulaska stranih državljana na ''Kosovo''
Упутство министра здравља Републике Србије о начину примене ограничења уласка у Републику Србију
Измене у режиму уласка у Р. Србију – COVID 19
Обавештење у вези уписа у матичне књиге рођених у Р. Србији
Odluka o ulasku bez vize u R. Srbiju za strane državljane sa važećom šengen, VB ili SAD vizom ili vizom zemlje članice EU od 08.11.2014.
Putovanje u R.Kazahstan
Konzularna nadležnost
Putne isprave
Carina
Državljanstvo
Statusna pitanja
Overa dokumenata
Vojna obaveza
Druge konzularne usluge
Putovanja građana Srbije u inostranstvo
Cenovnik konzularnih usluga
Formulari